Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ivspirat/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
"Майната му! Да го направим!" - Ричард Брансън

“Майната му! Да го направим!” в различни разновидности се използва от много хора, мотиватори и брандове. Абсолютно характерен израз и за Ричард Брансън. За мен от обща култура всеки трябва да е прочел някоя негова книга. Да се запознаеш отблизо с неговия живот или изобщо той да ти разкаже някоя негова история, е винаги мотивиращо и отрезвяващо. Супер ми е интересна призмата, през която гледа, която е мега различна от моята, разбира се, не случайно четете поста ми в Instagram, а не 27-мата ми книга за поредния милион, реализирана идея или инвестиция.
Разбира се, книгата дава интересни истории пълни с #вдъхновение и #мотивация , пък действието…. от нас, то се е видяло (или пък не).

Тази е втората негова #книга, която прочитам (този път слушах…. с това ежедневие, понякога слушането ми е единствена опция). Имам любима история в нея.
Ричард е на почивка с жена си, на обяд пита един рибар дали може да ги разходи с лодката си. Рибаря отказва, защото времето ще се развали. Много хора в ресторанта чуват желанието на Ричард и също искат да се присъединят. Излизат в морето, излиза и огромна буря. Ричард решава да скочи с жена си от лодката и да плува до най-близкия бряг, защото бурята се насочва към тях. В крайна сметка, те премръзват, но се спасяват, но лодката не е намерена.
Дали Ричард чувства вина? Не, той си казва, че рибарят и всички хора там са направили своя избор, както да излязат в морето, така и да останат в лодката. Години по-късно, той разказва тази история на една журналистка, която разследва случая. Оказва се, че всички хора + рибарят са оцелели. Лодката се развалила от бурята и останали на остров, до който успели да стигнат, за да я ремонтират и да се върнат. Нямали сигнал и възможност да се свържат със селото, за да им кажат, че са живи. Разбира се, Брансън се зарадвал, че хората са живи и здрави и попита читателите, какво ли би било да живее години с вината за смъртта на тези хора.

Не носи товар, който не е твой.
Книгата показва много от неговите успехи и неуспехи, чете се леко, така че си я запиши в #readinglist .

Аз сега ви затрупах с най-голямата мъдрост, но книгата е и много забавна и до0ста подходяща и за мъже. Така че днес ви споделям книга, която е прекрасна за подарък и на мъж, че те често ми се оплакват в Instagram, че публикувам романи или ревливи истории. Но е сладко, че четат и опитват.

Ако или когато прочетете “Майната му! Да го направим!”, ще се радвам да споделите мнението си тук в коментар (тоооолкова рядко някой пише коментар тук, че ще отворя едно шампанско за вас) или в Instagram.

До следващата книга!

Бъдете здрави

Follow and share:
Прочети още...
Да, това съм аз на връх Скала, Олимп.2866м. 🌍 Запомнящото е, че го качих от Приониа, която е на 1100м…