10 безценни съвета „Из червената книга на красотата“

Знаете ли, че използването на крем за окоолочната зона не е достатъчно, за да я запазите еластична? Ако не нанасяте правилно своя крем, това ще доведе до отрицателни резултати. Аз ползвам околоочен крем от 21-22 годишна. От различни козметички и дерматолози, с които съм говорила и от статии, които съм чела стигнах до извода, че за да запазя кожата около очите по-дълго време еластична и да забавя процесите на стареене, трябва да я хидратирам от ранна възраст. Така казано звучи логично, нали? Ето и различните тънкости, които съм научила и моите лични съвети:

  1. Хигиена

Нанасяйте крема на перфектно почистено лице

Най-вероятно, не ми станахте фенове заради този съвет, но наистина е основно. А и знам, че още има момичета, които си лягат вечер без да почистят грима и спиралата си, така че бъдете „по-трудолюбиви“. Ако тази стъпка не се изпълни, останалите се обезмислят.

  1. Хигиена (на квадрат)

Ако нанасяте крема с пръсти, винаги правете това непосредствено след като сте измили ръцете си. Знаете колко и какви неща се разнасят с мръсни ръце. Околоочната кожа е доста фина и чувствителна – не допускайте да пренесете замърсявания в тази зона. (Ако използвате шпатула – вижте съвет номер 5.)

     3. Начин на нанасяне

Винаги нанасяйте околоочния крем с безименния пръст. Всички останали пръсти са далеч по-силни, за разлика от безименния. Както за годежен пръстен, това е и пръста за вашата най-чувствителна зона на лицето.

     4. Движения

Нанасяйте с потупкващи движения, за да стимулирате кръвообръщението. Старайте се да прилагате минимален натиск. В началото може да ви се стори странно, но няма да ви коства никакво усилие, когато превърнете тази стъпка в рутина. Ако намазвате крема с едно продължително движение или втриване, кожата се разтяга, за това е важно да превърнете начина и движението на нанасяне в навик.

     5. Посока

Нанасяйте крема от слепоочията посока ъгълчето на лицето до нослето. Знаете линията в която се образуват първите бръчки – следвайте обратната посока на нанасяне, за да не опъвате кожата допълнително. Под веждите нанасяйте от носа към слепоочието

     6. Шпатула

Някои кремове се предлагат със специална шпатулка. Това са обикновено натуралните кремове или по-скъпата козметика. При натуралната козметика използването на шпатулка е задължително. При директен допир на крема с пръсти, има риск от замърсяване с бактерии, окисляване. Задължително трябва да съхранявате шпатулката на чисто място или в калъфчето, в което е поставена при закупуване. Почиствайте непосредствено преди нанасяне на крема с памучен тампон и спирт или тоника за лице, който ползвате в момента. В противен случай ще полепнат замърсявания, които ще прехвърлите на кожата си при следващо нанасяне.

     7. Количество

Любима моя фраза “малкото е новото много”. По-добри резултата ще постигнете с малко количество. При нанасянето ще усетите дали крема стига за цялата област или е необходимо да добавите още количество. По-добре е да добавите, отколкото да оставите плътен слой крем, който не може да попие в кожата – ще я отежни и ще полепнат други нещица по нея. Говорихме вече за полепвания, мръсотийки и т.н.

     8. Възраст

Повечето момичета си мислят, че околоочния крем е необходим след 35-40, когато се образуват първите фини линии. Голяма грешка! Идеята е да хидратирате кожата си максимално добре и от рано, за да забавите образуването им! Когато започнете след тяхната поява, определено сте хванали късен влак. Пак е добре, но по-добре би било да следвате целта от рано и на време.

     9. Ценно е отлежалото ?

Ако веднага след крема се гримирате или легнете да спите – рискувате кожата да не е поела още ценните съставки. Оставете крема да попие около 10-тина минути. Старайте се да разграничите ритуала за хидратация и този за ежедневен грим. По същия начин и вечер. Изчакайте известно време преди да сте заровили глава във възглавницата, където вашия дълго избиран крем ще хидратира чаршафите ви.

     10. Зона на нанасяне

Често допускана грешка е нанасянето на крем до самите мигли. Трябва да хидратирате по-външните части почти до слепоочието. Сещате се до къде стигат бръчиците на по-възрастните хора, нали? Това отговаря с точност на въпроса ви от къде (не до къде, ако следвате съвет номер 4) трябва да нанесете околоочния крем. А когато нанасяте крем под веждите в никакъв случай не нанасяйте на клепача.

П. С. Ако крема ви дразни, щипе, пари и др., го подарете на приятелка, която има необходимост от подобни съставки и си купете друг. Това е явен знак, че някоя от съставките не ви понася.

П.С. 2. ? Малка хитринка. Ако намерите крем с добри съставки под формата на рол-он, пропускате цялата грижа около внимателното миене на ръце или почистване на шпатула. Аз залагам първо на крема и после на начините на нанасяне, но се сетих, че може да ви е полезно и да не сте се досетили за това ?

Това е от мен ?

Ако искате да обсъдим друга тема, която ви вълнува – пишете ми в коментар.

Всички 10 съвета от изброените ли знаехте и кой е вашия любим?

Follow and share:
Прочети още...
Днес ви давам няколко идеи за много бързи прически подходящи за ежедневието. Толкова са лесни, че като видите снимките сами…