Много хора колекционират нещо, а аз колекционирам биографии/автобиографии. Последната, която прочетох е на Елизабет Тейлър – една от най-прочутите холивудски актриси. Интересна, красива, пленителна, завладяваща и успяваща. Преминала през трудни, депресивни и тежки периоди, покорила високи върхове в кариерата си и много мъжки сърца ?

Ето ги и любимите 17 вдъхновяващи цитата на Елизабет Тейлър от биографията й:

1. “За да станеш легенда, е нужно първо да умреш.”

2. “Одобрявам далеч не всички постъпки, които съм направила, каква съм била и каква съм сега. Но съм такава, каквато съм. Бог е свидетел, аз съм аз.”

3. “В Ню Йорк аз разбрах, че няма по-добър дезодорант от успеха.”

4. “Бог знае, че никога в живота си не съм търсила лесни пътища. Винаги съм разбирала, че трябва да се сблъскаме с всичко, което животът ни е приготвил, с пълна сила. Мисля, че хората се формират като скалите в природни условия, благодарение на опита, сърдечните загуби, съжаление за грешки, за вина, за срам…”

5. “С времето започваш да съжаляваш за всички извършени от теб грехове, както и за някои, които още не си извършила.”

6. “Проблемът с хората, които нямат никакви пороци е, че можеш да си напълно сигурен, че те имат някои доста досадни добродетели.”

7. “Не очаквайте от мен заявление, че няма повече да се омъжвам.”

8. “Странно нещо! Търпението идва с годините. Колкото по-малко години живот остават, толкова по-голяма е способността ни за търпение.”

За един от упоритите й обожатели:

9. “Ако се снимам успешно, ще го направя и без Хюз, а ако ще бъда просто жена, няма да съм неговата! А милионите – сама ще си ги спечеля!” / така и прави ? /

10. “Знам, че съм разглезена, но ми се струва, че хората са прекалено сурови към мен. Аз съм само най-обикновено момиче, със своите достойнства и недостатъци, но тъй като съм и кино звезда, не съм имала възможността да се развивам, като всички нормални хора. От четиринадесетгодишна нося дълбоко изрязани рокли, и от тогава околните очакват, че аз ще се държа по съответния начин. Всичките ми беди започват от това, че имам тяло на жена и емоции на дете…”

11. “Ако някой е достатъчно глупав, за да ми предложи един милион долара, за да направя един филм, то аз със сигурност не съм достатъчно глупава, за да откажа.”

12. “Вкусът се формира постепенно. Преди двадесет години ми се е случвало да се женя за мъже, които днес дори не бих поканила в къщи на обяд.”

13. “Явно, колкото по-възрастен е мъжа, толкова е по-млада поредната му жена.”

14. “Знам, че съм красива, макар краката ми да са леко късички, стъпалата големички, а бедрата широчки. Освен това, имам няколко брадички, и изобщо съм доста пълна. Може да си дебел и все пак да притежаваш сексапил. Всичко зависи от това, каква се чувстваш.”

15. “Разбираш кой ти е истински приятел, когато попаднеш в скандал.”

16. “През целия живот ми върви. Получих като подарък всичко: красота, слава, богатство, почести, любов. Но за щастието си аз се разплащам с катастрофи. Ужасни болести, разрушителни навици.”

17. “Моите родители ми внушиха уважение към брака, затова аз всеки път се омъжвах. А сега ме наричат блудница. Аз съм спала само с тези, за които съм била омъжена. Много ли жени могат да се похвалят с това?”

Всеки брак е цял един нов живот, без значение колко трае. Елизабет е изживяла седем такива живота, в края на които сама съчинява епитафията за себе си:

„Тук почива Елизабет Тейлър. Благодаря за всеки миг“

И вие ли се замислихте за сватба? ?

На мен също ми се иска да се омъжа повече от веднъж ?

Ива

Follow and share:
Прочети още...
Преди няколко дни бях на опашка и се чудех по какъв начин да завъртя косата, за да направя по-различна прическа…