Най-вероятно някоя от марките ви е попадала в социалните мрежи, но съм сигурна, че няма да знаете някоя от изброените само три. Има и други хубави български марки, разбира се, но изброените три са ми по-бутикови и не така комерсиални.

Започвам:

  1. GIULIANO GUDMAN DESIGNER

Йордан, създателят на бранда, е млад, креативен, талантлив и има доооста опит в областта. Работил е като моделиер-конструктор в Италия не за кого да е, а за Louis Vuitton.

С Йордан се запознахме веднага след завръщането му от Италия на едно ревю. Работата му определено прави впечатление и е лесно разпознаваем – има почерк. За съжаление тогава не успях да пробвам негови обувки, защото не беше донесъл големи размери. Аз нося 41 номер и рядко нещо ми става и ми е удобно, но той работи с калъпи на Vuitton, a те ми стават. Така, че ура! всички с голям номер обувки могат да се радват, защото марката работи по най-високи стандарти и можете смело да поръчвате.

Символ на марката е падаща звезда. Този символ е свързан с надеждата за сбъднати желания, късмет и носи посланието „целунат от съдбата“.

GGDesigner изработва обувките по свой собствен Ноу-Хау с луксозни италиански материали, запазвайки Urban Vintage Style. Йордан е от Перущица (Пловдив) и негови обувки можете да видите на адрес Пловдив, ул. Княз Александър | N10. (Споменавам го на малко име, защото се познаваме лично, но пък великите хора ги знаят само с първото име, така че няма да се сметна за грубиянка).

Моделите на GGDesigner са ярки, смели, различни разпознаваеми. Аз обичам по-изчистени неща, предимно с 1-2 цвята, но неговите обувки са ми сред любимите. Едноцветно облекло и неговите обувки – нищо друго не ви трябва. Подбрала съм ви любими модели, а повече можете да разгледате тук и тук.

2. Pesh. Art

Те са креативни, различни ииии декорирани! Имам афинитет към всичко, което е изработено ръчно и когато ги видях във Facebook веднага им писах, за да разбера повече. (Като хоби декорирам с техниката декупаж най-различни предмети и знам колко е трудно тяхното съхранение и ми беше интересно как Pesh Art запазват живота на обувките си.) Не си мислете, че ми споделиха техни фирмени тайни, но определено бранда разполага не само с креативни създатели, ами и с добър екип, защото отговориха мило и конкретно на всичките ми досадни въпроси.

Декорациите се изработват по специален метод, за да издържат на различни атмосферни условия и външни агенти. Обувките са произведени ръчно от екип на Pesh Art в Пловдив и всеки техен продукт се прави от естествени материали. А също в социалните мрежи можете да видите видео тестове на обувките – как след като прегазиш през локва с техни обувки, качеството се запазва. Има няколко препоръки, които трябва да спазвате, когато носите Pesh Art, но за тях можете да си проверите повече, ако бранда ви интересува.

3. By FAR

Аз не знаех, но може би не съм единствената невежа, но знаете ли че от 2016 година под носи ни, тук в България, е създаден бранда by FAR, който се продава в 35 магазина от висок клас във Франция, САЩ, Англия, Белгия, Испания, Австралия, Русия, Украйна, Дубай (успях да проследя тези сведение, може да има и още). Три млади дами, Валентина Безуханова, Сабина Гьошева и Деница Бумбарова, решават да си направят марка, която кръщават на първите букви от имената на техните деца – Филип, Алек, Роман. Готино, нали? Обувната троица произвежда обувките в Пещера, като избира за партньор „Ингилиз-2009“ (Както забелязахте, всичко изброено до сега води към Пловдив. Очевидно трябва да се завъртя там).

Обувките By FAR са изцяло от естествени материали, комбинация от различни стилове, минималистични, класически. Приоритет номер 1 на марката е удобството, защото „обувката трябва да е като ръкавицата“. Обувките са меки, по-удобни и целта е да са като част от крака, да не ги мислиш, да забравиш, че са там.

Следя техния Instagram и …. снимките, които правят толкова много ми харесват. Нали знаете като отворите един профил доста често личи, когато е български ? ? ? И в бг брандовете и в личностите има един #over мотив, който много ме отблъсква…лъха си на българско ? Но когато отворих by FAR не повярвах, че са български. Определено имат техен стил и класа във визията.

Докато пишех всичко това, толкова се въодушевих! Съжалявам, че написах статията, чак сега, защото всъщност се вдъхнових за още работа. Толкова е хубаво какви неща се случват в България и как хората следват целите си, градят и спомагат за качеството на живот на толкова хора. За това харесвам тези брандове – защото има нещо тяхно, защото ме вдъхновяват.

Целувки

Ива

 

***Споделената информация за GGdesigner и Pesh Art е от личен опит, a за by FAR – https://www.capital.bg/biznes/predpriemach/2017/06/30/2997434_bulgarski_obuvki_haresani_ot_vogue/

[instashow columns="7"]
Follow and share:
Прочети още...
Само силните хора са щастливи. Щастието не идва и не си отива. То е възприятие. Защо толкова малко хора на…