Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ivspirat/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
5 неподозирани причини, които водят до акне

Малко са галениците на съдбата, които никога не са се сблъсквали с този проблем. Аз съм минала доста етапи с него и съм изследвала какво ли не по себе си. Както външната употреба на различни продукти, така и всичко, което консумирам.

Трябва да ви кажа, че съм спирала шоколада за 2 месеца, през което време проблемните области по лицето ми не намаляха….. Но вижте с какви интересни познания се сдобих последния път, когато се борех с агресивно и нахално акне.

Четки за грим

Колко често миете четките си? Според честотата на употреба, трябва да прецените и кога да ги измиете. Но ако ги ползвате всеки ден е хубаво веднъж в седмицата. А когато не ги ползвате и са на открито, а не в калъф – повярвате ми, по тях полепват толкова неща от въздуха и след това вкарвате този прах в лицето си.

Калъфката на възглавницата

Когато лицето ви е пламнало и легнете да спите, всички тези бактерии от лицето ви са в пряк контакт и с възглавницата, на която лежите всяка вечер по минимум 5-6 часа. Ако на следващия ден си направите маска на лицето, почистите го добре и пак легнете върху същата калъфка – сигурна съм, че сте досетливи, няма защо да обяснявам повече. При моята война с досадното акне си сменях калъфките на възглавницата почти всеки ден и имаше добър резултат.

Брадата на любимия

Не се е случвало на мен, но с това знание се сдобих от козметичката, на която съм благодарна до ден днешен за това как подобри кожата на лицето ми. Знаете, че не трябва да си пипате лицето. Това е вреден навик, защото разнасяте мръсотия по цялото лице. Сега си представяте да го почесвате или шкурите. Това е ефекта от брадата. Докато се целувате с любимия ще ви е хубаво и няма да обърнете внимание как всъщност кожата ви се е зачервила. Ако в този период кожата ви е чувствителна, трябва да ограничите тези контакти за известно време, докато кожата ви се възстанови.

Козметика

Любимата ви козметика често може да е вредна за вас. Няма значение дали е скъпа или не, имат значение нейните съставки. Когато имах много неравности по лицето разбира се исках да ги прикрия и изсипвах грандиозни, количества грим върху кожата си. Мама ми казваше ама…… Човек трябва да си блъска главата. Ако имате чувствителна кожа, трябва да ползвате възможно най-пречистената козметика. Старайте се да избягвате грима, а ако все пак използвате, ви препоръчвам натурална / еко / минерална козметика. Трябва да знаете какво пъхате в поричките си.

 Млечните продукти

Когато постя, кожата ми винаги се изчиства и не се омазнява толкова. След първата баница, която хапна след Коледа усещам с все сила омазняването по лицето, а когато продължа в по-сериозно темпо със сирената, кожата ми също се влошава. Сега вече не е толкова чувствителна, защото знам как да я обуздавам, а и се храня по-здравословно. Но когато си лекувах акнето, това беше едно от нещата, които даваше резултат. Отдавна съм спряла чипсове, вафли и други странни пакетирани образувания, но това е бавна смърт за цялото тяло, а какво остава и за кожата. Газирано, полуфабрикати, дълго обработвана храна, запушва цялото ви тяло и всички органи в него, а кожата е най-големия орган в нас. Повече вода, чиста и сурова храна, семена и зърна и…… вече не ви се чете.

Аз само казвам какво съм изпробвала върху мен и работи ?

Разбира се, кожата може да се раздразни и от неправилна грижа и поддръжка. Но мисля, че това е нещо основно и темата на тази статия е относно по-нетипичните причини за появата на екне.

Кои са вашите хватки с кожата на лицето и тези малки мошеници, които се подават ехидно от там?

 

Ива

 

Снимки: Pinterest

Follow and share:
Прочети още...
Моя близка приятелка ме покани на представянето на книгата „Отлъчване“ от Николай Терзийски, когото аз познавам. Беше ми много интересно…