Днес докато шофирах из софийските улици, слушайки радио, попаднах на интересна тема. А именно, че за красотата на лицето е много по-благоприятно да се спи на копринени калъфки. Това в момента е тотален хит сред британките и спомага за борбата с бръчките. И не само – коприната не се набира така както памучната материя. Не знам за вас, аз се събуждам смачкана сутрин и с много линии по лицето. Коприната се произвежда повече от 7000 г. и нейните качества се ценят от вековe. Ето няколко от причините, които изброиха защо коприната е за предпочитане и други, които аз знам.

 

  1. Памукът може да е абразивен и дехидратира кожата. Гладкостта на коприната гарантира, че когато се будим на лицето няма да има гънки.

2  Вечерния крем попива в памука, нооо не попива в коприната и по този начин цялото действие и полезни съставки остава в нашата кожа, а не на възглавницата.

3. Черницата, с която се хранят копринените буби, съдържа 79% повече антиоксиданти, които подпомагат възстановяването на клетките, в сравнение със супер храни като боровинките. А тези антиоксиданти също противодействат за стареенето.

4. Коприната съдържа протеина серицин, който може да се свърже с кератина в кожата и косата. Образува се бариерен слой, а това спомага задържането на влага и отново има противостареещ ефект.

5. И не на последно място – коприната прави косата изключително бляскава! Това е сред топ съветите за здрава и блестяща коса, на които съм попадала.

P.S. А една друга тема е, че е много по-добре да се спи по гръб, но дори така коприната ще допринася за здравината на косата.

Е, аз вече се замислих да сменя моите калъфки. Сега остана само да видя от къде да си взема.

Успешен ден от мен и ми пишете в коментар, ако вече сте пробвали качествата на коприната и дали тя ви помага. ?

Follow and share:
Прочети още...
Забелязахте ли, че блейзърите бяха включени в изключително много от колекциите на световните марки тази година? Можете да си отдъхнете…