Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ivspirat/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
5 причини да направиш коледните пости

Какви са ползите от коледните пости, които повечето хора не виждат

Тази година отново ще направя коледните пости. Колебаех се, защото нямам много сила и енергия, но по-късно именно това ме мотивира. Ако не контролирам това, тогава още по-трудно ще контролирам неща в ежедневието си. И след като изпълних някои от целите за октомври добре, а други не толкова, поста включва част от целите ми за ноември и декември.

Ето ги и причините защо обичам да коледните пости:

  1. Пречиства тялото.

За мен спирането на месо не е трудно, беше ми доста трудно спирането на млечните продукти. На днешна дата контролирането на хранителните нужди ми е най-малкия проблем. Правя го с лекота. Така съм се настроила, че дори някой да яде шоколад срещу мен, първо – не ми е проблем, второ – не ми е приятел 🙂  Може би единствената причина поради която бих пренебрегнала поста е една Италия… мммм.

Факт е, че тялото се пречиства много добре. Аз съм с мазна кожа, но до края на поста кожата ми доста се нормализира и избистря. Идеята е да се консумират повече бобови и зърнени култури. Аз съм си заредила кухнята с киноа, елда, кафяв ориз, грах, леща и др., но няма да отегчавам с това.

  1. Контролиране на мисълта.

Звучи странно, но всъщност това е най-голяма полза от поста. Всеки един от нас се нуждае да се храни минимум 2-3 пъти на ден. Ако можеш да контролираш какво да ядеш,  и във времето, какво да ти се яде – то ти постигаш контрол на ума. А след това можеш да го прилагаш в други посоки! Много е яко!

  1. Духовно пречистване.

Тук вече идва висшия пилотаж. Да ядеш определени продукти е най-лесното. Трудното е, да контролираш мисълта в живота си. По време на постите не трябва да се говори лошо, да се клевети или обижда. Трябва да се поставяме в обувките на другите, да не съдим, да гледаме себе си и да търсим начин да сме по-добри. Да, чудесно е да се включим в благотворителна кампания, но като хулим някого, живота или държавата всеки ден…. Може и да сме добри хора, но определено няма да живеем добре. В началото когато се усетя, че съм негативна още докато говоря намирам положителното, споделям го, благодаря за урока, ползата (знаеш как е…) и приключвам тази тема. След първата седмица става по-лесно.

  1. По-добро здраве и По-добър живот.

Като резултат от предходните действие стигаме и до по-крепко здраве и, разбира се, качество на живот. Няма как да се храним добре, да мислим добри неща и да действаме с добър мотив и в следствие от тези действия – да не живеем в хармония в себе си и да не сме по-здрави. Ако това не е крайния резултат значи не сме направили нещо в поста правилно. Това е за мен философията на поста. Самонаблюдение и самоконтрол.

Аз самата правя предимно коледните пости. Може би избирам тях, за да започна по-добре Новата година… но тях най-много си ги обичам.

Понякога се случва да хапнеш нещо непозволено по погрешка. Първата реакция е: „Е, щом съм яла сирене… развалих поста, пак почвам да си ям всичко“. Но не е това идеята. Да, тялото няма да се пречисти максимално, но по-важна е идеята и каляването на волята и духа. Накрая на поста е хубаво човек да се изповяда, което аз никога не съм правила, може би защото не съм възпитана така, не се чувствам удобно, а и не вярвам в институцията „църква“.

Също така, не се прави секс, но аз така си подредих картите че в тази посока съм си взела поста 10 години напред. Всеки си преценява какво да включи и какво не. Аз правя изброените горе неща и знам, че донякъде са нещата, които правят дълбоко вярващите християни. И с това, което правя се чувствам прекрасно, обновена, по-спокойна, положителна и получавам това, което най-много ми липсва – вяра в себе си и че ще успея в това предизвикателство от мен към мен по най-добрия начин.

А вие постите ли? Дайте някоя хубава рецепта насам, за да разнообразя – не бъдете скръндзи. Ще се радвам, ако правите нещо друго специфично и ми споделите, за да мога да обогатя тези 40 дни.

 

P.S.

Iv. A.

 

Follow and share:
Прочети още...
Ползвам тази паста вече четири месеца и ней-сетне седнах да напиша и това ревю, защото си мисля, че ще ти…