Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ivspirat/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
7 skin method

Методът за дълбоко хидратирана кожа

Всички знаем колко е важна хидратацията на кожата, за да изглежда тя добре и да запази по-дълго младостта си. За това днес ще ви разкажа за 7 skin method. Това е азиатски метод за хидратиране в дълбочина и е приложим както за мазна, така и за суха кожа. Ако ви е интересно и търсите начин кожата на лицето ви да е по-красива, продължавайте да четете.

За тази „техника“, така да я нарека, разбрах от моя близка приятелка, която постоянно ме обогатява с подобно инфо. Беше ми споделила, че си е взела да пробва нови флорални води за 7 skin method и така я разпитах какво по-точно представлява той. Ето какво научих и какви са резултатите при мен от прилагането му.

В България, по моите познания, тоника и флоралните води са средство за почистване на останал грим или замърсявания от градската среда. В Азия не е така. Там използват двойно маслено измиване за сваляне за грима и почистване на лицето и съответно нямат нужда от допълнително средство за това. Съответно там тонера и флоралните води се подбират специално и само за дълбоко хидратиране и подготвяне кожата за серума и крема.

За какво е този 7 skin method? Това е специална грижа за кожата за дълбоко хидратиране. След добро почистван на лицето, добавяйки методът, който хидратира в дълбочина, получавате по-мека и еластична кожа, защото с отворени, почистени и еластични пори – кремът и серумът навлизат по-добре в кожата и тяхното действие е в пъти по-голямо

Какво представлява методът 7 skin? Нанасяне на тоник 7 пъти последователно. Разгледах много видеа в мрежата и се доверих на тези, които са заснети от азиатки. Първата стъпка, която прилагам преди нанасяне на тонер е потупкване с дължината на пръстите върху лицето (с чисти ръце, разбира се, и след перфектно почистена кожа). Така се подобрява кръвообръщението и тонера навлиза по-добре.

След потупкванията със сухи ръце върху сухо лице, нанасям няколко капки флорална вода в дланта си. (Има няколко начина за нанасяне на тоник, можете да ги видите във видеото тук). С потупкващи движения нанасям по лицето докато попие. След това втори път, трети и така до седмия. Аз лично след това нанасям околоочен крем, серум и крем.

След седмото нанасяне чувствам кожата си по-месеста, хидратирана, изключително мека, не точно лепкава, но наистина не мога да намеря точната дума… ще ме разберете, когато пробвате.

Използвам тази техника вечер преди сън, защото през деня нямам много време да изчакам да попие добре и тъй като съм с мазна кожа, ми омазнява повече. През деня използвам техниката максимум до третата стъпка.

Разглеждайки повече информация в статии и видео съдържание, също видях, че има много приложими и достъпни уреди, които измерват хидратацията на кожата. Така може да се прецени до колко методът е работещ за вас. И не само! Може да тествате влажността на кожата на лицето преди и след крема или в случая преди и след 7 skin method.

Аз лично като флорална вода използвам розова вода. Тук научих нещо интересно. Качествената розова вода се получава само от дестилация на листата от розите, а не от розово масло. Това е също интересен факт, който трябва да се спомене. Когато купувате розова вода от магазин, аптека, био магазин, отзад в съдържанието е достатъчно да пише – извлечен от дестилацията на розови листа / директен розов дестилат на листата.

Има митове и легенди, които казват, че 7 skin method омазнява допълнително. Не! Когато мазната кожа не е хидратирана тя възпроизвежда още повече себум, за да балансира. А по себума се залепят всякакви мръсотии и бактерии и така неконтролираната мазна кожа е и проблемна и акнеична.  Също, за да се смалят порите трябва една еластичност, която може да се постигне само с дълбока хидратация. Всеки вид кожа трябва да бъде хидратирана!

Това е моят нов ритуал, част от дневната рутина за една красива кожа.

Изпробвайте го и ми дайте обратна връзка тук или във Facebook и Instagram.

View this post on Instagram

🌸Чували ли сте за 7 skin method? 🌸Нещото, което изпробвам от повече от месец и има супер резултат при мен за хидратирането на кожата на лицето. 🌸Може да се прави с различни флорални води и тонери, а аз го прилагам с розова вода. Най-сетне се наканих да споделя в блога за това, със снимка от “Празника на розата” в град Стрелча. 🌸Можете да прочетете повече за 7 skin method в последния ми блог пост #linkinbio и как да избирате качествена розова вода. #hopeitshelpful 🌸А ти какво мислиш за този начин за хидратиране? Пробвала ли си го, как се отразява на твоята кожа? Сподели в коментар, за да видим как действа при различните типове кожа. 🌸 🌸 🌸 #ivspiration #sevenskinmethod #7skinmethod #faceskincare

A post shared by Iva Atanasova (@iv_atanasova) on

 

Снимки: личен архив от Празника на розата, 2019г., гр. Стрелча
Follow and share:
Прочети още...
Не вървим по еднакъв път – различни сме. Вие се разхождате модерно по ВитошКа, а аз слагам маратонките и отивам…