Преди много години, в един снимачен ден, гримьорката ми не можеше да остане по време на фотосесията. Имаше друг ангажимент и ми остави нужните продукти, които да съхранят грима ми по-дълго и да го освежат. Остави ми червилото, което ми беше нанесла и !!!матиращи кърпички!!! От тогава, рядко оставам без тях.

Имам смесена към мазна кожа и съответно след като се гримирам, без значение колко продукти за матиране ползвам, кожата ми лъсва след от 1 до 3 часа. Когато сложа отново пудра, след второто или третото нанасяне, кожата ми е толкова отежнена… A когато съм и с по-тежък грим, от близо ми изглежда като на килийки, като люспи…..страшно неприятно. Но от както ползвам матиращи кърпички просто подновявам основата на лицето си, без да отежнявам кожата излишно. Това е един от продуктите без които не мога…….. За това съм ползвала различни марки, за които ще ви споделя сега – надявам се да ви е от полза.

Какво представляват матиращите кърпички

Обикновено са от 20-100 броя в една картонена кутийка. Матиращата кърпичка прилича на много тънка оризова хартия. Аз намирам разликата в това да ползвам салфетка и мат. кърпичка, в това, че при салфетката част от основата ми остава по нея и след това на Т зоната ми има по-малко количество грим, а с матиращите кърпички гримът ми не се размазва и не ми остава толкова от фон дьо тена по кърпичката. Интересното при тях е, че кърпичката потъмнява или става прозрачна в частта, която е поела себум. Понякога става само на точици от всяка поричка, а когато лицето лъщи повече – кърпичката попива равномерно по цялата дължина.

Как ги ползвам

Поставям една кърпичка върху проблемната зона, без да търкам или движа кърпичката, премахвам я внимателно и я поставям на друго място, което има нужда и така докато видя, че кожата ми отново е матова. Често имам нужда и от втора.

Къде да ги откриете и колко струват

Както всеки продукт на пазара, можете да намерите пакет матиращи кърпички както на ниска, така и на по-висока цена. Можете да ги откриете в доста магазини за козметика, а също можете да си поръчате и онлайн. Аз съм ползвала на Inglot. Те са в черна картонена кутийка, а самите листчета са белички. Тяхната цена е около 12 лева и в една кутийка има 50 листчета.

Използвам често и Optimals Oxygen Boost на Oriflame. В една кутийка има 50 листчета, техните листчета са в светло зелена картонена кутийка и самите листчета също са светло зелени. Цената им е по-малко от 10 лева, а когато са на оферта са на още по-добра цена. Аз съм си ги вземала за 5, понякога и за 3 лева! Можете да си ги поръчате онлайн, като се регистрирате тук:

И другите, които съм ползвала са на Shiseido – Pureness. Те са в много приятна светло синя по-плътна кутийка, можете да ги откриете на цена около 35 лева и една кутия съдържа 100 броя. Техните кърпички са много качествени и хубавото при тях е, че са доста по-големи от колкото стандартния размер на другите матиращи кърпички.

Това е моят experience с матиращите кърпички. Най-любимото при тях ми е, че когато излизам вечер с мини чанта винаги имам място за тях, за разлика от неудобството да нося пудра  и четка. Те заемат повече място, четката ми за чанта е в по-твърда опаковка, а при пудрата има възможност да я натроша….

И последно – хип, хип ура за матиращите кърпички. А кои са вашите любими?

Follow and share:
Прочети още...
Отдавна се каня да ви разкажа за партито с главно „П“ на октомври – представянето на нoвата колекция на FREYWILLE.…