Бях добро момиче, а Дядо Коледа ми каза, че няма подаръци за мен. Каза ми още, че бил зает с угаждането на други момичета, които не могат сами да си вземат подаръците.

Бях добро момиче, а Дядо Коледа ми каза, че няма да има шоколад за мен, защото мога да си забъркам меденки, да си направя тирамису или да претичам в 23:30 до денонощния и просто да си купя буркан течен шоколад.

Бях добро момиче и цяла година се старах, но Дядо Коледа ми каза, че това няма значение и пак няма да получа възвръщаемост на моето време, защото съм се старала със и за неправилните хора. Каза ми още, че проблемите и застоят ще реша извън зоната си на комфорт и с хора различни, от тези с които съм ги създала.

Бях добро момиче и правех добро на околните, но Дядо Коледа ми каза, че ще се храня от доброто, което аз съм дала и да не очаквам добро от другите. „Очаквай неочакваното“ му казах аз, а той щеше да каже нещо, но просто подви мустак.

Бях добро момиче и не исках нищо от Дядо Коледа, така знаех, че ще получа нещото, което искам и той ми каза, че съм права. Каза ми още да си направя списък с желания и да не му го пращам, а просто да си добавя краен срок за изпълнение и да си закача списъка на хладилника.

Бях добро момиче и исках целувка под имела, но Дядо Коледа ми каза, че никакви имели, имейли и чародейки не вършат работа и да спра да търся, защото това, което търся, търси мен и не може да ме открие от моят кръговрат в годините приличащ на центрофуга.

Бях добро момиче и пожелах на Дядо Коледа здраве, но той ми каза, че работи много, спи малко, движи се все по-рядко, обездвижил се е и не може да докрачи до здравето, което му пращам, и затова дава цялата работа на елфите.

Бях добро момиче и Дядо Коледа ми каза, че няма да ми даде нищо от нещата, които искам и желая. Каза ми, че си имам живот и това е най-големият ми дар. За останалото каза: „Оправяй  се сама“. Каза ми още една тайна – че аз съм негова любимка и най-големия му дар към мен, е, че не ми подарява нищо, защото само така ще имам всичко, което поискам и то не само на Коледа, а във всеки ден от моят живот.

А за Новата година имам вдъхновения, търпение, идеи, ентусиазъм, подозрения, миналогодишни подобрения, воля, смелост и щипка лудост, за да вярвам, че ни предстоят по-хубави 365 дни.

P.S. Чашата не е наполовина пълна или наполовина празна – благодаря, че имам чаша, която да пълня, украсявам и споделям.

 

Весели празници от Feministlandia

Красива зима с IVspiration shop
Follow and share:
Прочети още...
Dali Vino, дали водка? Ако се чувстваш психо от градското ежедневие, може да си направиш арт-терапия в новата арт галерия…