Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ivspirat/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Как да изберем абитуриентска рокля

Баловете наближават и с всеки изминал ден напрежението по приготовленията нараства. Това е събитие отбелязващо едновременно края и началото на една ера. И ако все още не сте си избрали рокля, ето и няколко съвета от мен.

  1. Модел

Колкото и да Ви харесва определен модел, той трябва да е съобразен с Вашата фигура. По-ниските момичета трябва да избягват ролки принцеси, защото така ще изглеждат още по-ниски. Тези с по-широк ханш трябва да компенсират с по-голям обем или хоризонтална линия в горната част на роклята, за да има симетрия. Вие познавате най-добре фигурата си и най-вече – недостатъците си. Помислете кое би подчертало хубавите страни на тялото Ви, за да прикриете страните, които не харесвате в себе си.

  1. Цвят

Каквито и да са модните тенденции през годината – бъдете модерни в клуба, но снимките от бала си ще гледате и след 5,10,30 години. Изберете любимия си цвят, който Ви подхожда и се чувствате уверени в него.

  1. Дължина

Рокля с дължина под коляното е доста по-специфична и стои добре на високите момичета. Късите рокли издължават фигурата, но е важно да съобразите дали сте в нужната форма в момента. Аз съм привърженик на дългите рокли и асоциирам всякакви балове единствено с дълги и изящни рокли. Но ако това не е в стила Ви – заложете на себе си. Не е нужно да се чувствате цяла вечер неудобно, за да покриете някакви чужди критерии. А защо да не сложите гащеризон?

  1. Обувки и чанта

Аз харесвам обувките и чантата да са е еднакъв цвят различен от роклята. Но запомнете! Задължително поносете обувките си преди бала. Ясно е, че накрая всички свършват боси, но не си причинявайте неудобството през цялата официална част да стискате зъби от болка и да трябва да се усмихвате през това време, защото Ви снимат. А чантата трябва да е достатъчно голяма, за да побере парфюм, гребенче, телефон, портмоне, матиращи кърпички…..(за това ще напиша отделна статия). Ако си мислите, че тази вечер ще избутате с мини чанта, навярно ще успеете, но ще се лишите от вещи, които ще търсите цяла нощ.

  1. Задавайте си правилните въпроси
  • Ще харесам ли избора си и след 10, 20, 30 години? Помнете, че снимките от бала ще се показват поколения напред – на приятели, роднини, включително и на децата ви. Всякакви голи кореми, прекалено много пера и камъни, къси дължини на неподходящи фигури, ще Ви се натриват в носа и после ходете обяснете на децата си да сложат нещо нормално. Заложете на класическите рокли – винаги правилен избор.
  • Когато стоя права със затворени очи, продължавам ли да харесвам тези обувки, колкото с отворени очи? Когато пробвате в магазина – харесайте с отворени очи, но купете след като сте постояли с тях със затворени. И наистина бъдете честни със себе си – ще намерите и други, може би дори и по-красиви, но и удобни.

И дори нещо да не върви по план – не се напрягайте. Важното е всичко по приготовленията да правите с желание! Толкова е вълнуващо! Не губете тези моменти в прекалена суета, издребняване или перфекционизъм.

Имайте незабравими мигове и ще се радвам да ми пратите снимка от избора си на рокля в коментар 🙂

Follow and share:
Прочети още...
Красотата е на мода. Гримът е на мода – най-различни пудри, фондьотени, червила, спирали, моливи, очни линии, геометрични фигури… Излизаме…