Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ivspirat/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Какви са твоите цели през октомври?

Имаш нужда от нови придобивки или нови добродетели?

Какви са твоите цели през октомври? Какво искаш да имаш и нямаш през настоящия месец? Обикновено началото на всеки месец си записвам задачите. Колко неприятно… По-добре да си говорим за цели, защото “задачи” звучи като нещо досадно за изпълнение.

Също така понякога си пиша желания на новолуние. Да, звучи много хвъркато или на мен поне така ми звучи и затова го правя доста рядко. Но всъщност новолуние е още една възможност за целеполагане. Не бях си правила списък с желания от около година, на последното новолуние си направих и да ти кажа, странно… но беше ефективно. Тогава не си пожелах да ида еди къде си, да имам кола или повече пари, а си записах качествата, които искам да развия и навиците, които искам да създам. И ми се стори доста плоско от моя страна, че досега съм си записвала други неща в списъка с желания.

Според мен, за успехите, парите, отношенията, дори и щастието, човек трябва да има редица качества. И аз като всеки човек, имам да развивам много. Всяка материална придобивка, всеки статус, успех е вследствие от качества. Според мен, ако човек има късмета да придобие нещо даром е доста възможно да го изгуби, защото не може да го задържи…

 

Всеки може да ми вземе вафлата, колата, позицията,

но никой не може да ми вземе знанията, качествата и уменията.

Та четейки си една книжка на Петър Дънов, реших че за първи път тази година (изключвайки на Нова година… знаеш как е? ), сега, през октомври, ще си напиша в дневника не само задачите, а и целите ми и по-конкретно качествата, които искам да изградя.

Ето го и моят фокус за месеца:

  1. Да преобразувам негативните чувства в положителни. (Както казах, това е по книжка за добродетелите на Петър Дънов. Там е опоменато като да преобразуваш омразата в обич. Звучи още по-трудно, нали?). Искам да влизам по-често в обувките на хората. Когато съм го правила, някакси съм спирала да им се ядосвам за това, което са сторили. А не е ли именно това идеята? Да сме спокойни и хармонични. Обичаме да се сравняваме и да казваме “аз, ако бях”, ама аз ако бях в конкретната ситуация. А когато се поставя на нечие място с житейският му опит досега и различните комплекси и травми които има, виждам че това, което прави често е най-доброто на което е способен.
  2. Любимото на всички ни ? Цитирам както е от книжката: „да не одумвам никого“. Знаете, че всеки път когато се съберем в компания, се започва една голяма „одумка“. Искам този месец да се държа толкова заета в самоусъвършенстване, постигане на нови или изоставени цели, изграждане на полезни навици, че да нямам време да обсъждам другите….
  3. Да задържа една положителна мисъл за себе си всеки ден от месеца. Тъй като аз имам проблем със самоувереността, мисля за този месец да работя върху това. И сега следва 30 дни, всеки ден да мисля за себе си в избрания от мен аспект положително. Понякога твърде често сме недоволни от себе си и се самобичуваме, а това не води до по-добро изпълнение на целите, за които толкова се самообвиняваме и най-вече – не води до щастие и спокойствие. (Правя разлика с това да съм безотговорна лентяйка, просто да не съм твърде взискателна към себе си.)

 

С това моят списък с цели за месеца приключва. И честно казано, не знам дали ще се справя да го изпълня. Само три неща, но за изпълнението им ми трябва самонаблюдение, самоконтрол, дисциплина, постоянство, да не съдя хората, положително мислене, а на мен това не ми е силата… Да не изброявам още неща, защото се демотивирам, а идеята е точно обратното на това. Започвам месеца мотивирана с цел личностно усъвършенстване, за което подбирам все по-внимателно какво чета. Та тази статия стана факт заради редове от книжката по-долу.

 

А ти? Какви са твоите цели през месеца? Успяваш ли да се движиш по план и как? Кои са книгите, които те мотивират?

Follow me

[instashow columns="7"]
Follow and share:
Прочети още...
Днес ще ви споделя задължителните за мен стъпки при маникюра. Не, лакирането не е маникюр. Маникюр е оформянето на нокътя,…