Една от причините поради, които повечето момичета се гримират е, че имат тънки и рехави вежди, които трябва да подчертават, за да изглеждат добре. Или поне при мен е така, защото моите вежди са далеч от възпяваните в българските стихове „гайтани вежди“, което не е лошо… ?

Много дълго време ги рисувах и преди около 3 години си направих микроблейдинг. Тогава бях тъмно руса….рижава. При микроблейдинга се слага цвят близък до естествения, съответно естествения цвят на веждите ми е кестеняв към сивкав и не ми харесваше съчетанието между коса и вежди. След първата процедура, веждите ми стояха сиви. И на ретуша решихме да го съчетаем със светлосянка, която да дава този по-меден пигмент, който аз исках. Обикновено е хубаво да се направи първо светлосянка и отгоре микроблейдинг, но при мен стана в обратен ред поради изброените причини. В първите дни бях в шок какво съм направила с лицето си, защото веждите са доста тъмни, дебели и плътни, но след около десетия ден нещата бяха по-нормални. Е, хубаво е в крайна сметка като излезеш от морето да имаш вежди, нали? За мен определено е страхотно решение и продължавам да използвам тази услуга. ?

Ето и 5-те причини да си направите микроблейдинг.

  1. Стои ЕСТЕСТВЕНО. Дами, нека си го кажем, тези татуси от едно време или перманентни гримове (има момичета, които твърдят, че едното не е другото) са много неестествени. Премахването им е болезнено и за голям период от време, ако изобщо стане. Имам приятелка, която е вече на 30 процедура с лазер и още не е премахнала перманентния грим напълно…. Микроблейдинга е по-повърхностна процедура – не навлиза в толкова дълбоки слоеве на кожата. Да, резултата не е вечен – според зависи от кожата, ефекта е от 6 – 18 месеца, като постепенно избледнява. Но това е най-иновативното решение, с което веждите изглеждат по-гъсти, добре оформени и изглеждат естествено. Трайните резултати вече ги споменах и за мен не са търсен ефект.

2. Не е болезнено. Два пъти съм си правила тази процедура. Нанася се упойка и в някои моменти разрезите се усещат по-явно, но за мен, честно казано, не е непоносимо. Аз имам голям праг на болка, но мисля, че с игла и татус (който никога не съм си правила) нещата са по-болезнени.

3. Имате гама от цветове! Пред очите ми още са старите перманентни гримове със син или зелен оттенък……… Както споменах, при първия ми опит го комбинирах със светлосянка. Аз исках да е в по-меден тон, защото бях рижава и във времето остана един червеникав оттенък. Естествено не е най-приятното нещо, но това се получи от светлосянката. Ще спомена най-отдолу за нея. При втората процедура, в момента съм преди ретуш и веждите ми изглеждат супер. Чертичките се виждат съвсем леко и се сливат с другите косъмчета. Цвета също е хубав, а и аз в момента съм кестенява, но не ми бие така на сиво както преди. Не знам дали това е визуална измама, защото първия път бях с друг цвят на косата. Виждала съм, че при русите дами се получава също страхотно! И при тях стои още по-естествено. Това зависи и при кого си правите тази процедура и с какви продукти работи съответния човек. Последния път си направих микроблейдинга при Дафи Маринова, която е единствения Royal Artist в България от академията на Branko Babic и работи изцяло с негови продукти.

4. Достъпна е! Вече можете да откриете тази процедура във все повече салони за красота. Освен това, микроблейдинга се предлага като услуга в България вече 4-та година (или аз знам от толкова). Самата процедура е със страхотен резултат, но преди време, нямаше хора с достатъчно опит, които да ви направят перфектните вежди. С повече следене на работата на човека, когото сте избрали и с препоръки, можете спокойно да се доверите и да оплътните веждите си.

5.Много исках да има 5 ? И мога да ви дам и други причини, поради които да се възползвате от тази услуга и затова ще очаквам вашите въпроси в коментар ?

А в друга статия ще ви разкажа за всяка стъпка от процедурата, какво трябва да подготвите преди и след това и какво трябва да знаете.

P.S. Светлосянката се прави с игла по-различна от резеца за микроблейдинг. Има най-различни пигменти, които могат да се използват. Рисува се плътно цялата вежда (не разрез по разрез или косъм по косъм), но няма резки граници както при татусите. Стои по-облачно по крайните линии, като нарисувано със сенки например. Също трае определен период от време. При мен вече е година и половина, почти избледняло е и както казах избива по-червеникаво. Дафи ми каза, че това е по-малкото зло, защото други пигменти избиват на синьо-зелено. Затова избирайте стриктно не само професионалиста, на когото ще се доверите, но и материалите, с които работи.

Това е наистина дълга тема, по която можем да дискутираме много.

Споделете и вие вашия опит с това, ако вече сте правили подобна процедура.

 

Поздрави

Ива

Follow and share:
Прочети още...
Днес докато шофирах из софийските улици, слушайки радио, попаднах на интересна тема. А именно, че за красотата на лицето е…