Знаете ли лафа „Ако жената, която харесвате има вежди след като излезе от банята – оженете се за нея“? ?  ? ?  Любим ми е, хаха.

Днес ще ви разкажа за моя опит с микроблейдинга. Правила съм си тази процедура два пъти и ще ви разкажа за всичко стъпка по стъпка. Имам и ваши въпроси, на които ще отговоря тук, а ако на вас ви изникнат други – пишете ги в коментар. Започваме!

За първи път си направих микроблейдинг в София преди 2 години. Избрах доста хвален професионалист, който ме разочарова. За това ще ви споделя някои от нещата, които задължително трябва да изисквате от човека, на когото сте се доверили, за да получите добър резултат.

Задължително помолете да ви очертаят веждите предварително(преди работа)!

Хубаво е да идете с нарисувани от вас вежди по начина, по който вие се харесвате, за да покажете формата, която одобрявате. В случая на мен не ми очертаха външните линии (границите) на бъдещите вежди. Познайте – станаха различни. Това не ви изненада, нали? Двете половини на лицето по принцип са различни и дори да се нарисуват предварително и са абсолютно идентични, веждите ще стоят различно на двете страни. Хубаво е да се нарисуват, така че да изглеждат симетрични според лицето. Но ако и не ви ги очертаят предварително, аз ви гарантирам на 95%, че няма да ви хареса крайния резултат.

 

Снимка от първата процедура. Тук чакам да хване упойката.

Запишете си с какви продукти, каква марка и какви цветове ви работят.

Аз не го направих. В последствие добих един червеникав оттенък и сега не знам от кой продукт е. Съответно, ако си бях записала, щях да избегна повторен резултат със същия продукт.

Не се плашете от веждите след процедурата.

Те винаги са с по-наситен цвят, а понякога и доста по-дебели, защото кожата се надува от упойката. Не се притеснявайте – след 2-3 седмици вида на веждите ще е друг.

Това са снимки веднага след процедурата. Цветът е много интензивен, стои плътно, а не на чертички, защото кожата се е надула. Също така лъщя, че съм се омазала с вазелин.

От тук дойде и другата точка – възстановителния период е 2-3 седмици.

През първия ден избягвайте грима изобщо, не е хубаво веждите дори да се мокрят. (Значи, не се жалете, а си хвърлете един душ преди процедурата, за да сте свежарки.) Старайте се поне седмица да не ги мърсите с грим. Всяко разрезче хваща една фина коричка, която се обелва. Вие трябва да се ангажирате веждите да са чисти и намазани и не трябва да подпомагате обелването – не се чоплете с пръсти, много моля… ?

Това е снимка с моя приятелка на около петия ден след процедурата, когато вече се белят и на места стават на дупки....
Това е снимка с моя приятелка след 5-тия ден. Тук веждите вече започват да се белят. Още са доста наситени като цвят и на места коричките са се обелили и на места стои като на дупчици.

Запишете часа за ретуша още след първата процедура.

Микроблейдинга включва едно първоначално изрисуване и ретуш след 30-45 дни. Запазете си часа от рано, защото вероятността да звъннете след един месец и да ви вземат на следващия ден е малък. Всички добри в областта са ангажирани седмици напред. А ако не направите ретуша навреме, няма да имате оптимален резултат.

Това са нещата, които научих след първата процедура. Тогава исках по-меден цвят на веждите, за да комуникира с тогавашния цвят на косата ми. На първата процедура направихме микроблейдинг (не знам с какви продукти и бои), на втората светлосянка. Тя се прави с игла, която не влиза на толкова дълбоко ниво в кожата като татуса. Крайния резултат е плътно, но по-облачно изрисуване. Прилича на изрисувани вежди с четка и сенки, с плавни, а не резки външни линии.

Втория ми опит вече беше без посочените по-горе грешки допуснати от неопитността ми.

Случайно във Facebook попаднах на реклама на Дафи Маринова. Разгледах страницата й и изключително много ми харесаха крайния резултат върху нейни клиенти. Бях толкова впечатлена, че й писах веднага. Тя работи в Пазарджик и организирахме процедурата след около месец. Дафи е единствения Royal artist за България и е завършила академията на Бранко Бабич. Работи изцяло с негови продукти и съответно в момента знам с какво са ми правени веждите.

И тук ще ви разкажа стъпка по стъпка как да си организират времето и часовете, какъв е процеса на процедурата. Знам, че става дълго, но наистина тази информация ми струваше личен опит, време и нерви и си заслужава да я прочетете.

Първо – записването на час става с около месец напред. Аз бях заета, но и Дафи също. Съответно записания час напред във времето не беше прищявка или съобразяване със звездите. Имайте предвид, че най-добрите професионалисти са заети. Колкото и да е комерсиална вече тази процедура и все повече хора и салони да я предлагат, ако нямате препоръки и не сте видели резултати или ако се обадите и имат час за следващия ден…. Не че е невъзможно да имате мечтаните вежди при тези обстоятелства, но просто проучвайте предварително и харчете парите си разумно.

Второ – хубаво е предварителна да се направи консултация. С Дафи, аз я направих в деня на процедурата. Това включва изрисуване на формата и въпроси от ваша страна, защото винаги има такива. Тя отнема около 30 минути, при мен беше повече, защото преправяхме формата многократно. Имайте предвид, че например Дафи не прави винаги формата, която си е харесал клиента. За да стои хармонично, трябва да се съобразят някои критерии и костна структура на лицето и много други неща. Този процес е много важен и не трябва да се пести време от него, защото крайния резултат зависи много от това.

След като сте определили формата – сядате под ножа, хахаха. Лягате си комфортно на легълцето, светват ви една козметична лампа, настанявате се удобно за вас и човека, който ви работи и почвате.

Дафи разопакова резеца лично пред мен. Както се досещате с един резец се работи един човек, защото няма да се впускаме в подробности за възможните развития. Така че обърнете внимание на това. Аз обясних какво искам като краен резултат и се доверих на Дафи в избора на цвят.

Най-често задавания въпрос: „Боли ли?“. Няма да се лъжем, това не е СПА процедура, но за мен лично колата маска е по-болезнена. Разрезчетата се усещат много деликатно….на моменти е като леко одраскване, в други участъци се усеща по-силно, но лично за мен това не е неприятна процедура.  Не мога да преценя продължителността – може би около 20-тина минути. Между изрисуването се слага и от боичката. Дафи каза, че това е маска и се стои известно време и тя си влиза там където трябва. И тя вече я намазваше и след това  изтриваше по-определен начин.  Интересно е, че разрезите се правят по определен ъгъл с определен натиск, за да изглеждат естествено.

Трябва да ви кажа, че след процедурата веждите ми изглеждаха супер! Не бяха така надути и тъмни както при първия път. От работата върху тях бяха леко розови и не стояха матово, а по-лъскаво, защото се мажат със съвсем малко количество вазелинче. Дафи ми даде специално малко контейнерче с вазелин от комплекта, от което даже ми остана определено количество. (Първия път ми казаха да си купя в магазина отсреща.) По нейни оказания, се мажех сутрин и вечер, с клечка за уши и определено количество от мазилото, което тя ми показа. Споменавам го, защото не хубаво да се слага твърде голямо количество, защото така веждите стават по-мазни, а мазната кожа изхвърля пигмента.

След процедурата в Пазарджик си излизах без никакъв проблем, защото веждите бяха изписани и красиви. При процедурата в София си стоях в къщи няколко дни. Отдавам го на различния начин на работа и различните продукти. Защото процедурата е една, а кожата ми реагира по много по-различен начин двата пъти. Така че избирайте качествени продукти и препоръчан професионалист или видян резултат.

Имайте предвид, че различния тип кожа, приема пигмента по различен начин. Аз имам мазна кожа и за 4-5 месеца, на някои места нямам чертички, защото кожата ми е изхвърлила пигмента. Имам приятелки със суха кожа и микроблейдингът им стои повече от година и половина. Но няма кожа с кожа и няма случай със случай и съответно не може да се каже дължината на резултата предварително.

За всички в Пазарджик, Пловдив и околността, а защо не и София, контактите на Дафи, ако искате да се свържете с нея, можете да откриете тук. Аз определено предпочетох 2 часа път и си плучих искания резултат.

Благодаря на всички прочели статията до тук. Вярвам, че ви е било полезни и интересно, за да я дочетете. Мисля, че споменах важни стъпки и доста особености, но пък винаги се радвам на въпроси, така че ми пишете ?

Follow and share:
Прочети още...
Имате чувствителна или пигментирана кожа? Искате да спрете да приемате отрови през лицето си? Намерих решение за вас – шведска,…