Имате чувствителна или пигментирана кожа? Искате да спрете да приемате отрови през лицето си? Намерих решение за вас – шведска, супер пречистена минерална козметика – IDUN.

Преди години имах ужасни проблеми с кожата – акне, което лекувах повече от година и половина. Аз по принцип имам проблемна и чувствителна кожа, но след една годишна, буквално, борба определено научих изключително много неща за кожата. Кое е полезно, кое е вредно, как да я предпазвам, премахнах мои вредни навици – станах педант в това отношение. Всяка жена, която е минавала през подобни проблеми, предполагам, е станала по-стриктна и взискателна в тази посока. И едно от главните неща на почит от тогава за мен е натуралната козметика и минералните гримове.

Точно затова се зарадвах, когато видях нова минерална козметика по нашите географски ширини. Запознах се и с една от вносителките – познайте как се казва – Ива. От името можете да се досетите, че е хубава и симпатична жена ? ? ?

Козметиката е от повече от половин година в България и ще ви споделя любимите ми неща в нея.

ИЗЦЯЛО МИНЕРАЛНА – високо качество продукти, които са пречистени от никел, хром и микроорганизми. Освен това са сертифицирани от Шведската Асоциация за Астма и Алергии. Покриват изключително високи стандарти и се разпространяват в аптеки в Швеция! Освен това вече са навлезли в Италия, Норвегия, Дания, САЩ, Холандия, Германия, Естония, Англия, Финландия, а вече и в България. В момента ползвам техния фон дьо тен на прах. Звучи шеметно, нали? Идеален е за лятото, защото е супер лек. Слива се с кожата и сякаш става част от нея. И друго любимо нещо в него ми е, че има естествен фактор 15. Аз изключително много държа на фактора. Трябва да имам или в крема или във фон дьо тена, както през лятото така и през зимата. Искам да избегна момента с търсене на лазери за пигментни петна, така че мой много искрен съвет – използвайте фактор всеки ден!

ИСТОРИЯ. Обичам историята, пътя и вдъхновението на една идея преди да я открия или тя стигне до мен. IDUN e богиня от норвежката митология, богинята на красотата и вечната младост. Историята разказва как IDUN имала кошница с вълшебни златни ябълки. И как мислите боговете оставали вечно млади? Когато те започнали да остаряват, норвежката богиня им давала златни ябълки и те оставали завинаги млади. Това е и мисията на минералната козметика към жените. ?

ДИЗАЙНА. Не съм мислила, че ще го кажа и то относно гримове! ? Обичам хубави дизайни на коли и къщи. Обичам и златни опаковки на гримове, като сврака съм. Но дизайните на IDUN ме вдъхновяват. Това е изтънченост до най-малкия детайл. Всяка една от опаковките е картина на правнучката на Gucci – Patrizia Gucci. Тя представя IDUN в ръчно рисувани от нея картини. Въплъщава в образа на богинята женственост и характер. Тя оценява духовността на природата, която й дава своите блага и й отвръща със същото. И тук стигаме до ….

МИСИЯ. IDUN дава своите плодове под формата на продукти на жените, а всеки закупен продукт има принос за засаждането на дървета в Източна Африка. Там, където помощта е най-необходима, марката засажда дървета на места, нуждаещи се от плодове, чист въздух и работа.

ПРОДУКТИ. Не на последно място разбира се. Аз съм приятно изненадана от фон дьо тена, за който ви споделих. Ще направя и видео ревю за него да го видите, но след няколко дни, защото съм взела по-тъмен цвят от моята кожа и искам да потъмнея. Но обещавам, че ще ви споделя по-детайлно за него. В момента ползвам и ружа – също е страхотен. Проблема между ружовете и мен е, че когато ги нанеса са супер, но след няколко часа стават като на петна – с този не е така. В момента тествам и една спирала – нанася се добре, миглите стават дълги, но ми се очертава черничко, отгоре на клепача, така че не е моята. Имат прекрасен нюд молив. Аз поддържам такъв в гримовете си и го нанасям вътре в окото, когато искам оптически да го уголемя. Молива на IDUN e в хубав цвят (има някои бели, които стоят неестествено – избягвайте ги) и е мек (това също е важно, защото кожата вътре в окото е нежна, а някои по-твърди моливи повече задират кожата). Имат прекрасно матово червило отново в нюд цвят, което харесвам. Като цяло това, че гримовете са минерални не отстъпва на желания резултат и визия.

Е, това е моето мнение за новите на пазара IDUN. Абсолютно искрено и лично ви споделих за продуктите. Както виждате, някои от тях не са моите, но с всяка една от нас намирането на продукти не става от първия път.

Надявам се статията да ви е била полезна, да ви е отговорила на някои въпроси, да сте научили нещо ново и да ви е вдъхновила.

А IDUN можете да откриете тук и да ги разгледате сами. Само обърнете внимание на рисуваните опаковки, че са ми любими. ?

Follow and share:
Прочети още...
Една от причините поради, които повечето момичета се гримират е, че имат тънки и рехави вежди, които трябва да подчертават,…