Ползвам тази паста вече четири месеца и ней-сетне седнах да напиша и това ревю, защото си мисля, че ще ти е полезно. Всъщност, не правя ревюта на всички продукти, които ми пращат, а само на тези, които харесвам и бих ползвала. А тази паста за зъби вече ми е любима и миналата седмица поръчах две за мен – с активен въглен и матча, за която ще ти разкажа сега и още една с кокос и мента, която сега ще пробвам и още две пасти с активен въглен и матча за мои приятелки. Няма смисъл от разходките до офис за доставка и плащането на доставка при всяка поръчка, затова по-лесно и икономично е поръчка с перспектива.

Всъщност, напоследък много нашумя избелването с активен въглен. Въгленът се използва от векове за прочистване и детоксификация на организма. До днес рафинираният, активен въглен се използва при натравяния с алкохол, различни химикали и медикаменти, както и редица натравяния. Досега той се ползваше повече за пречистване на тялото, но качествата му са изключително добри и за почистване на устната кухина.

„Въгленът  работи като се свързва с токсините в стомаха и ги абсорбира, преди да достигнат до кръвния поток. Именно затова е изключително полезен в среди, в които има концентрация на бактерии, каквато е устната кухина. Заради химичните и физичните си свойства въгленът може да абсорбира от 100 до 200 пъти повече токсини и нечистоти от теглото си. Също така е известен факт, че въгленът неутрализира неприятните миризми, което подпомага борбата с лошия дъх.

Използването на паста за зъби с въглен е изключително добър вариант за натуралното избелване на зъбите, защото въгленът е изцяло натурален, а и се смята че абсорбира голямо количество танини, които предизвикват тъмните петна по зъбите от вино, кафе, чай и някои плодове. Въгленът нежно подпомага природната белота на зъбите, без вредни избелвания с химикали, перокис или чувствителност.“

А другата уникална съставка в тази паста е екстракта от матчанай-висококачествения и потентен зелен чай в света, заради това че е ръчно събиран и е изключително богат на антиоксиданти. Според редица медицински изследвания матчата съдържа 3 пъти повече антиоксиданти от обикновения зелен чай. Чаят от Матча се пие от над 900 години като церемониална напитка сред благодордници и владетели в Китай. Матчата олицетворява спокойството на чаената церемония, хармонията между тялото и духа и идеята за това че трябва да отделяме повече време на себе си.

От първата употреба съм влюбена в тази паста. Цветът й е черен и съответно докато си мия зъбите, те стават сиво-черни, но това се отмива лесно с вода. Аз се старая да мия зъбите около 2-3 минути, като със сигурност от много специалисти знам, че правилното движение за миенето на зъби е вертикално, а не хоризонтално както правят повечето хора. Пастата е мека кремообразна, пени се по по-специфичен начин и става по-течна по време на миене и има ментов аромат. Но усещането след измиването с нея е много по-различно отколкото с други пасти. Аз наистина чувствам зъбите си много по-чисти с нея. А като след това си изчистя и зъбите с конец, си лягам като послушно гордо момиче завършило трети клас с отличен ?

Аз определено съм фен на натуралните продукти и има пасти за зъби, които ми образуват разни неща в устата…. Не разбирам защо трябва да си слагаме химикали като PEG, Titanium dioxide, Sodium Lauryl Sulfate, парабени и консерванти първо в тялото, а после и в околната среда. Ако зависеше от мен продукти с вредни химикали и съставки щяха да са забранени за производство. А още повече ме учудва как хората не обръщат внимание какво слагат в устата си и върху кожата си…. Удивително е как поливаме цветята с вода, а ние пием кола. Някой ще каже, че тези вредни съставки са в малки количества, но когато ползваш тези малки количества всеки ден? И след 10, 20, 30 години? Смятам, че ние сами определяме качеството си на живот. И аз лично се старая да изчиствам тези дребни вредни навици. Не защото искам да живея с орлите ? Не ме интересува количеството, а качеството.

А вие какви продукти използвате? Пробвали ли сте някой от продуктите на Nordics?

Благодаря за предоставените продукти на Nordics и възможността да пробвам техните продукти. Снимките са с поръчаните от мен продукти, а последната от техният сайт. И ако сменя пастата си за зъби, то ще бъде отново с натурална, но не мисля за това, защото съм си намерила моята.

Целувки

I.A.

Follow and share:
Прочети още...
Имаш нужда от нови придобивки или нови добродетели? Какви са твоите цели през октомври? Какво искаш да имаш и нямаш…