Продължавам с още една статия за абитуриентски рокли и една любима моя тема, материя, свят Romantika Fashion. На 1-ви март София Борисова имаше ревю в Париж и аз бях една от щастливките, които я придружиха. И в този пост ще ви споделя за пътуването, дефилето в Париж, Софи и разбира се, рокли, рокли и пак рокли.
Със Софи се познаваме от мисля 7 години и от тогава присъствам на почти всяко нейно ревю, ако не на подиума, то в публиката. По време на представянето на една нейна колекция ми се обадиха от Шоуто на Слави, за да ме поканят да бъде ко-водеща на Слави Трифонов във формата “Mагаданс-Предизвикателството” (Софи ми е на късмет ). Излишно е да казвам, че тя ме обличаше по време на целия формат и след толкова години мога да кажа, че в ролките на Софи се чувствам като у дома си и до огромна степен това е, защото познавам Софи като човек и изключително много я обичам.

Докато бях в Бирмингам и си хапвах салата ми звънна Софи, за да ми каже, за предстоящото ревю и да се увери, че тогава съм свободна, за да бъдем заедно в една от столиците на модата. Това за мен беше изключително вълнуващо, не само защото ще представям български рокли в Париж, ами роклите на моя обична дизайнерка. Накратко – отброявах дните до пътуването ? Бяхме толкова готин отбор мацки, повечето от които познавам от години и харесвам тяхната компания – съвършената екскурзия!

Ревюто бе осъществено благодарение на българския посланик във Франция – Ангел Чолаков. Роклите – шеметни /виждате ги и сами/- бяха от колекция висша мода Fashion Diffusion 2019. Залата – 1-ва зала на ЮНЕСКО изпълнена от 1200 човека, с посланици от над 60 държави със закичени мартеници. Повода – 3-ти март. Причината – талантливата дизайнерка София, чието творчество тази година бележи 25 години. Сцената – прожектиран българския трибагреник! Музиката – модерна, ритмична и изключително въздействаща с напеви от български народни песни. Емоцията – на макс. Удовлетворението – само присъстващите го знаем.

Няма как да опиша колко магнетично беше. За някои неща, които сърцето изпитва думите не стигат. Да създаваш ролки за незабравими и единствени моменти на жените, да правиш това повече от 25 години, да обличаш звездите на толкова български предавания, да обличаш политици и бизнес дами, да имаш 3 отличия „Златна игла“. Да твориш 25 години в България с нестихващо въодушевление и въображение – дефилирала съм на ревю на София с над 100 рокли!!! Но зад тези 25 години стоят неща, които ние не виждаме. Лишение от лично време, внимание към близки, да ставаш през нощта, за да нарисуваш модела, който ти е в главата, безсънни нощи, много нерви и интриги. Постоянство, когато си обезкуражен, търпение, докато получиш съвършенството, към което се стремиш, куп трудни ситуации, предателства от близки… И целият невъобразим труд за 30 минути триумф и блясък на сцената.

И стоя на сцената облечена с последната бляскава рокля на този най-голям триумф. Дефилирам, спирам на поза, връщам се обратно зад кулисите и придърпвам последните сантиметри от булото, което все още беше на сцената. Всички започваме да пляскаме и да прегръщаме Софи, а тя ни отвръща с думите: „Момичета, вие току що сбъднахте мечтата ми!“ И това изречение струва всичко изброено по-горе плюс неща, които аз и ти можем само да предполагаме. Тези думи съдържат в себе си много… Но всичко затова си струва, нали?

След ревюто всички се събрахме, за да отпразнуваме успеха с чаша вино и си говорихме със Софи за всички хубави и трудни моменти в кариерата й. Едно от нещата, които разказа беше как понякога, когато цял ден не е сътворила нищо се ядосва, не иска да се прибира, заспива трудно… И в крайна сметка сънува рокли, дантели, дантели и пак дантели. Става, рисува модела в главата си, за да не го забрави… И каза следното, което ми се запечата в съзнанието: „Винаги съм казвала, че когато умра искам да ида в рая на дантелите“ ?

Аз вярвам и в ада и в рая и вярвам, че те са тук не Земята. И каквото имаме в ума, това сътворяваме и на яве. А София Борисова създаде „раят на дантелите“, другото му име е Romantika Fashion.

[instashow columns="7"]
Follow and share:
Прочети още...
Синята Джамия бе нещо пропускано до сега при всичките ми посещения до Истанбул. При първото си посещение в града, човек…