Здравейте отново,

Днешния пост е за немската марка Micro Cell, която се грижи за красивите и здрави ръце.

Как се запознах с тях?

Миналата година много дълго време бях с shellac. Не си спомням колко месеца, но най-вероятно повече от 6. Като цяло, по това време имунитета ми падна изключителнно много и това се отрази както на косата и кожата ми, така и на ноктите ми. Плочките ми бяха толкова зле, че дори печения лак не ми се задържаше. Първоначално си мислех, че е от маникюристката. След това отидох и при любимата ми маникюристка, при която ходя от години. Тя ми каза, че е време за почивка и че ноктите ми са толкова меки, че едва ги пили, защото се огъват. Още тогава ги оставих без shellac, за да дишат. Наистина бяха меки като нокти на новородено, бяха като по-дебела кожа. След още няколко дни станаха на петна. Толкова се бяха изтънили и изпилили, чак до кръв. Първо петънцата стояха червени, а после тъмно кафяви. А самата форма на този пигмент беше с назъбени краища като надраскано. Няма да ви писвам каква болка…. Тогава осъзнах защо природата ни е създала с рогово образувание отгоре на пръстите. Това е естествена необходимост, защото с горната част на пръстите удряме изключително много неща. Не го приемаме като удар, защото нокътя тушира натиска и няма болка. Ето как изглеждаха петънцата по ноктите ми:

Тогава моя приятелка ползваше и ми препоръча заздравителя на Micro Cell. Взех си го и започнах курс с него. Лакиране няколко поредни дни, изтриване  започване от начало и така един месец. Аз взех по-интензивния заздравител, който възстановява ноктите по-бързо и съответно е по-агресивен. Обикновено за толкова чувствителни нокти препоръчват розовия, но аз исках час по-скоро ноктите ми да заздравеят, защото ме боляха! Започнах да го използвам и, усещах болка от действието на продукта върху моите екстремно тънки нокти, около половин до един час след лакирането. Естествено с всеки ден нещата ставаха по-добре. Но! Моите плочки никога не са били много твърди. Години назад съм ползвала shellac, за да не ги чупя. Защото не здравата и по-тънка и мека плочка, лесно се чупи. Интересното е, че със този заздравител, плочката ми стана супер твърда! И сега разбрах как няма такова нещо като „лака не ми държи“. Има нездрава плочка. Върху нея, аз самата разбрах, че и shellac-а не ми държи. Използвам този заздравител вече година. Използвам го и като основа на лака и мога да кажа, че съвсем спокойно лака ми държи 7 дни без да мръдне. Понякога издържа и до 10-тия ден. Няма две мнение за ползването на този продукт. Нямам познат, който да ми е казал, че е нямало ефект от него. Препоръчвам ви го!

А тази година изпробвах и някои други от продуктите на MicroCell. Писалката за кутикули е новото ми попълнение към любима грижа за ръцете. Тя хидратира кутикулите и кожичките около нокътя. Хубавото при нея е, че не е във шишенце с четка. Съответно веднага нанасяте около нокътя, без да потапяте четка в шишенце. Другия плюс е, че не е твърде мазна, защото тези в шишенца, са една идея по-мазни. Можете да я сложите в чантата или жабката на колата и забравяте за проблема сухи кожички. Идеално решение за летните дни, когато кожичките са сухи от морето. С този продукт хидратирате в дълбочина, а в същото време не омазнявате ръцете в така или иначе това топло време.

Пробвах  лакочистителя без ацетон. Имам смесени чувства към него. Първо – мирише сладко ? Второ – сваля лака по-бавно (все пак е без ацетон и е по-щадящ). Трето – пръстчетата ми остават сякаш по-лепкави. И четвърто – плочката ми остава хидратирана, не стои суха на бели петна и сякаш маслата от лакочистителя, оставят един защитен филм. Резултатът – 2:2. Но ако сложим нещата на везна по приоритети – за мен е по-важно да имам здрави нокти, отколкото да си сваля по-бързо лака. А за лекото лепкане – измиването на ръцете е най-лесно. ?

Това е мнението ми за марката и изпробваните продукти. Мисля, че споменах всичко, ако са ви изникнали въпроси, ще отговоря на всеки коментар 🙂

А, можете да закупите продуктите на Micro Cell от повечето аптеки. Също можете да поръчате от техния сайт , Facebook или Instagram.

Също така го предлагат в доста салони. Ако вие работите в салон или искате във вашия салон да откриете Micro Cell, ето как мога да ви бъда полезна – office@microcell.bg .

Мисля, че събрах всичко на едно място 🙂

Надявам се видеото да Ви е било полезно!

Целувки

Ива

Follow and share:
Прочети още...
Здравейте на всички, Отдавна не съм писала тук, но напоследък съм нещо депресирана и…. нямам настроение за нови неща. От…